Reisapotheek

Zorgeloos op vakantie vertrekken, dat kan! Graag helpen we je met het samenstellen van je persoonlijke reisapotheek. Deze kan variëren afhankelijk van het land, je bestemming en de duur van de reis. Belangrijk is om voldoende voorraad van je gebruikelijke en/of dagelijkse medicatie mee te nemen. Dit kan dan uitgebreid worden met basismateriaal en specifieke producten afgestemd op uw noden.

Het basisgamma vindt u hieronder terug op onze handige checklist. Deze producten kunnen afzonderlijk worden aangekocht ofwel kan u kiezen voor een ‘first aid kit, waarin de basis wondverzorging aanwezig is.

 

 

 

Controleer voor een verre reis ook tijdig uw vaccinaties bij uw huisarts. Een andere interessante tip is een soort medicatiepaspoort in het Engels mee te nemen met uw specifieke ziektes en/of allergieën op, aangevuld met uw bloedgroep en de vaste medicatie die u inneemt. Handig is ook om de bijsluiters van uw geneesmiddelen bij zich te hebben, zo kan de plaatselijke arts/apotheker de samenstelling ervan bekijken, moest dit nodig zijn.