Verzorging

Dermocosmetica

Om aan de eisen van elke huid te voldoen, hebben wij verschillende gamma’s in de apotheek. Zo is er voor elk wat wils. Voor het gezicht en het lichaam hebben we gekozen voor Aderma(*), Avène, Bioderma, Dermalex, Eubos, Eucerin, ISDIN La Roche Posay, Louis Widmer, Nuxe(*), Vichy en Yun. Voor de gevoelige huid raden we voornamelijk Avène, La Roche Posay en Louis Widmer zonder parfum aan. Houdt u meer van sterker geparfumeerde producten, grijpen we naar Nuxe (*), Eucerin, Louis Widmer met parfum en Vichy. Mannen kunnen zich ook verzorgen met een gamma aangepast aan hun huid. Avène, Eucerin, Nuxe(*) en Vichy hebben deze producten in hun assortiment zitten. En voor de allerkleinsten onder ons hebben we Aderma, Mustela, Louis Widmer en Galenco. Een aantal van deze merken hebben ook zonneproducten, deodoranten, hypoallergene parfums en basis make-up in hun gamma. Innoxa en T.LeClerc hebben een uitgebreider aanbod make-up.
(*) Alle producten van deze merken zijn biologisch afbreekbaar

Dermocosmetica

Haar

Voor de dagelijkse verzorging van uw haar werken we met Dercos (Vichy), Ducray(*) en Furterer(*). Deze gamma’s hebben ook shampoos en conditioners voor uw specifieke noden, zoals vet haar, roos, dunner wordend haar,… . Daarnaast bieden we ook verscheidene voedingssupplementen aan voor haarvolume of -uitval. Kriebels in je haar? Dan kunnen we u verder helpen met shampoo, lotion of spray om luizen te bestrijden en herbesmetting te voorkomen.

haar

Voeten en handen

Om uw handen en voeten goed in de watten te leggen kan u bij ons terecht voor: nagelscharen en -tangetjes, vijlen, anti-blarenverzorging, deodoranten, beschermende en verzorgende crèmes. Behandelingen voor wratten of schimmelinfecties zitten tevens in ons gamma. Ook kan u bij ons terecht voor materialen voor voetproblemen zoals hallux valgus, hielspoor, pijnlijke voeten…

voeten

 Mond- en tandverzorging

Een goede mondhygiëne is belangrijk om allerlei infecties te voorkomen. Daarom hebben we in onze apotheek een arsenaal aan tandpasta’s en manuele en elektrische tandenborstels, mondspoelingen, interdentale borsteltjes, tandverklikkers, wax, speciale borstels voor orthodontie en prothese, kleefcrèmes en reiniging voor uitneembare protheses.

 Oren

Om de oren te reinigen hebben we speciale lepels, wattenstaafjes en sprays. Er zijn ook producten voor het behandelen van oorstoppen. Verder hebben we oordopjes om te slapen, te zwemmen, te werken, te studeren, met de motor te rijden of te beschermen tegen luide muziek. De gehoorbeschermingskoptelefoon voor kinderen kan gebruikt tegen lawaai of om de concentratie te verhogen.

 

 Intieme zone

Deze gevoelige zone eist wat extra aandacht. Hier denken we aan een waslotion met aangepaste pH, crèmes, glijmiddelen, tampons, inlegkruisjes, maandverbanden, menstruatiecups en absorberende slips.